Pagina's

zondag 1 april 2018

Paasbrunch

Voor een keer hebben we met Pasen buiten de deur gebruncht in het verlaten centrum van het historische Dordrecht bij Daantje Food & Drinks. Alles is hier veganistisch verzekerde de dienster ons. We konden kiezen van de hartige en de zoete tafel. Voor de gelegenheid had de kok een drankje bedacht dat Mimosa heette. Het smaakte naar jus d'orange en vaag naar nog iets wat we niet konden traceren. De beloofde bubbeltjes vertikten het echter om te bubbelen.
De gerechtjes waren smakelijk. Smeersels, veganistische kaas, die ik niet zou aanbevelen vanwege te weinig lekker, een tapenade en een pâté. De broodjes waren zelfgemaakt en heerlijk. Evenals de gevulde, van bladerdeeg gemaakte, flapjes. De Griekse salade was niet te versmaden. Toch vind ik het niet direct een etablissement waar je gezellig uit eten gaat. Daarvoor is het te klein en te keukentafelachtig. De prijzen zijn bovendien aan de hoge kant voor wat je krijgt (€ 22,50 inclusief een drankje).
Uiteindelijk hadden we toch geen zin om na afloop de Jongkind-tentoonstelling te bezoeken, hoewel het museum zo'n honderdvijftig meter verderop is. Het somberde te veel boven de stad. We liepen over het uitgestorven Statenplein richting het Bagijnhof. Daar passeerde het bijna lege treintje ons, dat op feestdagen speciaal voor toeristen rijdt. Het begon ook nog eens zachtjes te regenen. Bij het bushok lag op de bank een vergeten paraplu. Ook hier was geen mens te zien. Wat doe je in zo'n geval? Hem laten liggen of meenemen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten